Lekkers uit de oven

Appeltaart

12 punten

mittel 40 Min
kcal 454 p. P.

Zutaten

  1. Voor het deeg:

  2. 170 g boter

  3. 450 g bloem

  4. 1 tl bakpoeder

  5. 1 snufje zout

  6. 100 g suiker

  7. 1 el vanillesuiker

  8. 100 g Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning

  9. 2 eieren (M)

  10. Voor de vulling:

  11. 1½ kg appels

  12. 1 citroen

  13. 1 tl kaneelpoeder

  14. 1 mespunt kruidnagelpoeder

  15. 100 g Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning

  16. 4 el boter

  17. 1 eiwit

  18. Voor het glazuur:

  19. 1 eigeel

  20. 2 el Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning

Zubereitung

  1. Smelt de boter tot vloeibaar, het mag niet heet worden. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een kom.

  2. Schep de suiker en vanillesuiker erdoor. Duw een kuil in het midden en schenk daarin de boter en honing, breek de eieren erbij. Roer vanuit het midden de bloem door het eiermengsel. Kneed het, zodra roeren niet meer gaat, tot een glad, stevig deeg. Laat het deeg op een koele plaats 15 minuten rusten.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm doorsnee met bakpapier. Vet de vorm in.

    Oventemperatuur
    Elekrische oven: 180 graden Celsius
    Heteluchtoven: 160 graden Celsius
    Gasoven: stand 3

  4. Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd de helften in dunne partjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil af en pers de vrucht uit. Schep de appelpartjes om met kaneel, kruidnagel, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de honing.

  5. Zet de taart op het ovenrooster middenin de oven en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Roer het eigeel en de honing tot een glad mengsel. Neem de taart na 50 minuten uit de oven en bestrijk de bovenkant met het honing-eimengsel. Zet de taart dan nog 10 minuten in de oven.