Ontbijt en lunch

Bijenkorfje met dressing

Voor 4 porties

leicht 20 Min
kcal 540 p. P.

Zutaten

  1. Ingrediënten:

  2. 4 bolletjes verse mozzarella (à 125 g)

  3. 4 grote of 6 middelgrote tomaten

  4. 1 bosje basilicum

  5. Voor de marinade:

  6. 1 citroen

  7. 5 el walnotenolie

  8. 5 el Langnese Goudhelder

  9. versgemalen zout en gemengde peper

  10. mespunt cayenne peper

Zubereitung

  1. Bereiding
    Snijd de mozzarellakaasjes en de tomaten in plakken. Pluk de basilicumblaadjes af. Maak, steeds vanuit de grootste plakken opbouwend, op elk bord een mooie stapeling van mozzarella, tomaat en basilicum, zodat het op een bijenkorfje lijkt. Boen de citroen schoon en rasp de schil, pers de vrucht uit. Klop een dressing van 2 el citroensap, walnotenolie en honing en breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en citroenrasp. Besprenkel de ‘korfjes’ met de dressing. Maal er nog wat peper over.