Lekkers uit de oven

Frambozen crèmetaart

16 stukken

leicht 60 Min
kcal 400 p. P.

Zutaten

  1. Voor het biscuitdeeg:

  2. 4 eigelen

  3. 100 g Langnese Goudhelder

  4. 1 el vanillesuiker

  5. 2 el amandellikeur

  6. 4 eiwitten

  7. 70 g bloem

  8. 2 tl bakpoeder

  9. 100 g gemalen amandelen

  10. 5 el frambozengelei (of frambozenjam) om te bestrijken

  11. Voor de vulling:

  12. 500 g frambozen

  13. 2 verse eigelen

  14. 100 g Langnese Goudhelder

  15. 1 el vanillesuiker

  16. 500 g mascarpone

  17. een beetje kaneel

  18. 250 ml room

  19. 2 el slagroomversteviger

  20. 40 g gemalen amandelen voor de garnering

Zubereitung

  1. Verwarm de oven voor.
    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 180 graden Celsius
    Heteluchtoven: 160 graden Celsius
    Gasoven: stand 3

  2. Doe het eigeel, de honing, vanillesuiker en likeur in een mengkom en klop het schuimig. Klop het eiwit stijf en voeg het toe aan de massa. Bloem en bakpoeder zeven, mengen met de amandelen en bovenop het eiwit in de mengkom doen. Voorzichtig doorroeren. Deeg in een met bakpapier beklede bakvorm doen. Bak de taart in ca. 25 minuten. Laat de taart vervolgens afkoelen en snijd de taart twee keer horizontaal door.

  3. Bestrijk het onderste en middelste deel van de taart met frambozengelei. Voor de vulling schone frambozen selecteren, eigeel, honing en suiker schuimig kloppen, mascarpone erdoor roeren en met kaneel op smaak brengen. Slagroom met slagroomversteviger stijf kloppen, erdoor roeren en 1/3 van de crème apart bewaren. Voeg de frambozen toe aan de overige crème. Doe een laag crème op de bodem, leg daarop de tweede taartlaag en een laag crème en leg daar tot slot de laatste taartlaag op.

  4. Tip: gebruik alleen verse eieren (niet ouder dan vijf dagen).