Italiaanse keuken

Honingpannenkoeken alla Trentino

voor 4 porties

leicht ca. 30 minuten
kcal ca. 488 kcal (2040 kJ) p. P.

Zutaten

  1. 100 g boter

  2. 100 g bloem

  3. zout

  4. 300 ml melk

  5. 6 el Langnese honing

  6. zomerbloesem Goudhelder

  7. 2 eieren (grootte M)

  8. 2 friszure appels

  9. kaneelpoeder

  10. 2 el citroensap

  11. 1 el gehakte pistachenoten

Zubereitung

  1. Laat 30 g boter smelten. Kneed met de kloppers van een mixer de bloem met 1 snuifje zout, de melk, 2 eetlepels honing en de vloeibare boter tot een glad deeg. Roer er vervolgens de eieren onder.

  2. Laat telkens 10 g boter in een pan smelten, doe er een pollepel deeg in en laat het deeg 2 minuten stollen. Draai de pannenkoek om en bak nog eens 1 à 2 minuten. Bak zo vier pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm tussen beboterd bakpapier in een warme oven op 100 graden.

  3. Schil de appels, deel ze in vieren, verwijder de pitten en snijd ze in schijfjes. Laat 30 g boter in een pan smelten, roer er 3 eetlepels honing, de kaneel en het citroensap onder en laat opkoken. Voeg de appels toe en laat ze 2 à 3 minuten glazig worden. Schud regelmatig zachtjes op.

  4. Vouw de pannenkoeken telkens twee keer samen, besprenkel met 1 eetlepel honing en werk af met de appels.