Lekkers uit de oven

Imker‘s rode wijntaart

15 stuks

leicht 30 Min
kcal 389 p. P.

Zutaten

  1. 200 g gedroogde vijgen

  2. ½ l rode wijn

  3. 100 g amandelschaafsel

  4. 200 g boter

  5. 100 g suiker

  6. 100 g Langnese Goudhelder

  7. 5 eieren

  8. 5 el cacao

  9. 3 tl kruidenmengsel (kaneel, kruidnagel en nootmuskaat, alles gemalen)

  10. 50 g sinaasappelsnippers

  11. 300 g bloem

  12. 1 el bakpoeder

  13. boter voor de vorm

  14. 100 g witte chocolade

Zubereitung

  1. De vijgen in fijne blokjes snijden en ongeveer 4 uur in de rode wijn laten trekken. Oven voorverwarmen.

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 180 °C
    Heteluchtoven: 160 °C
    Gasoven: stand 3

  2. Rooster de amandelen in een pan zonder boter goudbruin. Roer de boter, suiker en honing romig en voeg een voor een de eieren toe. Cacao, kruidenmengsel, sinaasappelsnippers, bloem en bakpoeder door elkaar roeren. Laat de vijgen uitlekken en roer dit met de amandelen door het deeg. Vul vervolgens een ingevette driehoeksvorm met het deeg en bak dit ca. 60 minuten.

  3. De taart aansluitend op een rooster laten afkoelen en met een laagje gesmolten witte chocolade overgieten. Naar wens kunt u het met geraspte chocolade garneren.