Hartige gerechten

Knapperige aardappeltjes met klaverhoning

4 porties

leicht 50 Min
kcal 315 p. P.

Zutaten

  1. 8 middelgrote kruimige aardappels

  2. 4 el olijfolie

  3. 1 kleine ui

  4. 3 teentjes knoflook

  5. 5 el Langnese Goudhelder

  6. 2 el tomatenpuree

  7. 2 el rozemarijnnaalden

  8. 2 el gehakte tijm

  9. versgemalen zeezout en peper

  10. gemalen nootmuskaat

Zubereitung

  1. Verwarm de oven voor, vet een braadslee of ovenschaal in met olijfolie. Boen de aardappels schoon en halveer ze overlangs. Leg ze in de braadslee met het snijvlak naar boven.

  2. Snipper de ui fijn, pers de knoflooktenen uit. Verhit in een steelpan met dikke bodem de rest van de olijfolie en fruit hierin ui en knoflook goudbruin. Voeg van het vuur af de honing, tomatenpuree en rozemarijn toe en meng het tot een smeerbare pasta. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Bestrijk de aardappelen dik en gelijkmatig met de pasta. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de aardappelen in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een bakpen. Dek de schaal na 15 minuten af met aluminiumfolie, om verbranden van de honinglaag te voorkomen.

  3. Tip: als de aardappelen wiebelen in de schaal, snijd er dan aan de schilkant een plakje van af.

  4. Oventemperatuur
    Elektrische oven: 220 °C
    Heteluchtoven: 200 °C
    Gasoven: stand 5