Zoete lekkernijen

Meloentrifle

voor 4 porties

leicht 35 Min
kcal 625 p. P.

Zutaten

  1. 500 g vruchtvlees van een meloen (bijv. honingmeloen, galiameloen, watermeloen)

  2. 150 g Langnese Goudhelder

  3. 500 g ricotta of kwark

  4. de schil en het sap van onbehandelde citroen

  5. 250 g kwark met room

  6. 3 el Crème Sherry

  7. 100 ml slagroom

  8. 50 g Italiaanse bitterkoekjes

Zubereitung

  1. Met een meloenboller bolletjes uit de meloen steken en met 50 g honing mengen. Roer de ricotta met de citroenschil en het citroensap, kwark, overgebleven honing en Crème sherry door elkaar.

  2. Klop de room stijf en schep dit door het ricotta-mengsel. Schik de bolletjes meloen afwisselend met de bitterkoekjes en de crème in hoge glazen waarbij de laatste laag van crème is.

  3. U kunt de trifle naar wens nog garneren met citroenmelisse en bitterkoekjes en met wat honing besprenkelen.

  4. Tip: als er kinderen mee-eten kunt u de sherry vervangen door melk met wat cacao.