Italiaanse keuken

Pasta al Salmone con miele e limone

4 porties

leicht 50 Min
kcal 817 p. P.

Zutaten

  1. 150 g sjalotjes

  2. 1 teentje knoflook

  3. 30 g boter

  4. 600 ml kippenbouillon

  5. 300 ml slagroom

  6. 400 g tagliatelle (lintmacaroni)

  7. 1 bundeltje kervel

  8. schil van 1 biocitroen

  9. 6 el citroensap

  10. 3 el Langnese honing

  11. zomerbloesem Goudhelder

  12. zout, peper

  13. 2 à 3 el binder voor witte sauzen

  14. 250 g wilde zalmfilet

Zubereitung

  1. Voor de saus: pel de sjalotjes en het teentje look, snipper fijn en fruit ze in boter tot ze glazig zijn. Voeg de bouillon toe en laat inkoken tot de helft van de vloeistof verdampt is. Voeg de room toe en laat nogmaals inkoken tot de saus gehalveerd is. Kook de pasta in gezouten en voldoende kokend water tot hij beetgaar is.

  2. Hak de kervel fijn, voeg de geraspte citroenschil, het citroensap en de honing toe en pureer alles fijn. Kruid met peper en zout en bind met de sausbinder. Verdeel de zalm in blokjes, meng onder de saus en laat de vis op een zacht vuur 3 à 4 minuten garen.

  3. Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Meng de pasta voorzichtig met de saus in een voorverwarmde schaal en werk af met kervel. Dien op.