Ontbijt en lunch

Perenquiche

Voor ca. 8 stukken

leicht 75 Min
kcal 397 p. P.

Zutaten

  1. Voor het deeg:

  2. 200 g bloem (Koopmans)

  3. ½ tl bakpoeder

  4. 50 g boter

  5. 1 ei

  6. 1 el Langnese Goudhelder

  7. 110 g kwark

  8. 3 el geraspte Parmezaanse kaas boter om de bakvorm in te vetten

  9. Voor het beslag:

  10. 40 g gehakte walnoten voor het bestrooien

  11. 500 g kleine peren

  12. ¼ l witte wijn

  13. 125 g geitenkaas

  14. 3 eieren

  15. 2 el room

  16. 3 el Langnese Goudhelder

  17. zout

  18. vers gemalen peper

  19. 1 tl fijngehakte majoraan

Zubereitung

  1. Ingrediënten voor het deeg samenvoegen en kneed het geheel tot een soepel deeg. Bedek de bodem en rand van een ingevette taartvorm. Bestrooi het met walnoten en zet de taart ca. 30 minuten op een koele plaats. Schil intussen de peren, halveer ze en haal de klokhuizen eruit. Laat de stukken peer ca. vijf tot tien minuten in de witte wijn pocheren. Vervolgens laten uitlekken en met het snijvlak naar onder op de quiche verdelen. Oven voorverwarmen op de aangegeven temperatuur.

  2. Kwark, eieren, room en honing door elkaar roeren en op smaak brengen met zout, peper en majoraanblaadjes. Giet het geheel over de peren en bak de quiche ca. 45 minuten in de oven. Quiche naar wens met verse majoraanblaadjes garneren en met een beetje honing besprenkelen voor het serveren.

  3. Oventemperatuur
    Elektrische oven: 200 °C
    Heteluchtoven: 180 °C
    Gasoven: stand 4