Perenquiche
Zutaten
Voor het deeg:
200 g bloem (Koopmans)
½ tl bakpoeder
50 g boter
1 ei
1 el Langnese Goudhelder
110 g kwark
3 el geraspte Parmezaanse kaas boter om de bakvorm in te vetten
Voor het beslag:
40 g gehakte walnoten voor het bestrooien
500 g kleine peren
¼ l witte wijn
125 g geitenkaas
3 eieren
2 el room
3 el Langnese Goudhelder
zout
vers gemalen peper
1 tl fijngehakte majoraan
Zubereitung
Ingrediënten voor het deeg samenvoegen en kneed het geheel tot een soepel deeg. Bedek de bodem en rand van een ingevette taartvorm. Bestrooi het met walnoten en zet de taart ca. 30 minuten op een koele plaats. Schil intussen de peren, halveer ze en haal de klokhuizen eruit. Laat de stukken peer ca. vijf tot tien minuten in de witte wijn pocheren. Vervolgens laten uitlekken en met het snijvlak naar onder op de quiche verdelen. Oven voorverwarmen op de aangegeven temperatuur.
Kwark, eieren, room en honing door elkaar roeren en op smaak brengen met zout, peper en majoraanblaadjes. Giet het geheel over de peren en bak de quiche ca. 45 minuten in de oven. Quiche naar wens met verse majoraanblaadjes garneren en met een beetje honing besprenkelen voor het serveren.
Oventemperatuur
Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 180 °C
Gasoven: stand 4