Ontbijt en lunch

Pompoensoep met mango

Voor 4 porties

leicht 45 Min
kcal 292 p. P.

Zutaten

  1. 600 g pompoenvruchtvlees

  2. 2 aardappelen

  3. 1 kleine rijpe mango

  4. 1 sjalotje

  5. 1 cm stukje verse gember

  6. 2 el olie

  7. 1 tl kaneelpoeder

  8. 1 l groentebouillon (van tablet)

  9. 4 el Langnese Klaverhoning

  10. vers gemalen zout en peper

  11. 100 ml slagroom

  12. verse bieslook

Zubereitung

  1. Hak de pompoen in stukken. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de mango van de pit, schil de stukken en snijd ze ook kleiner. Snipper het sjalotje. Schil het gemberstukje en hak het fijn. Verhit in een braadpan of soeppan de olie en fruit hierin het sjalotje en de gember. Schep de pompoen, aardappel en mango erbij, strooi het kaneelpoeder er over en roerbak 10 minuten. Voeg de bouillon en honing toe, breng alles aan de kook en dek de pan af. Laat de soep zachtjes 20 minuten koken. Klop intussen de slagroom dik vloeibaar en knip de bieslook fijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over diepe borden en druppel de room er in. Garneer de soep met een toefje bieslook.