Zoete lekkernijen

Witte crème met blauwe bosbessen

voor 6 porties

leicht 30 Min
kcal 474 p. P.

Zutaten

  1. 300 g blauwe bosbessen

  2. 5 el Langnese Goudhelder

  3. 100 ml room

  4. 200 g witte chocolade

  5. 300 g kwark

  6. kern van een vanillestokje

Zubereitung

  1. De bosbessen uitzoeken, wassen en met drie eetlepels honing mengen. Verwarm de slagroom en de chocolade au bain marie tot de chocolade gesmolten is, dan wat laten afkoelen.

  2. Schep de platte kaas en de kern van de vanille erdoorheen en zet dit ongeveer 30 minuten op een koude plaats.

  3. Schik de crème afwisselend met de blauwe bosbessen in decoratieve glazen en bedruppel ze met de overgebleven honing en garneer het met citroenmelisse.

  4. Tip: in plaats van alleen blauwe bosbessen kunt u dit toetje ook op smaak brengen met andere zure vruchten zoals bijvoorbeeld frambozen, braambessen of ananas.