Magazin

Recept van de maand
Honingpannenkoekjes met schuimige chocoladesaus

1. November 2019

Voor 8 porties

Zutaten:
Voor de pannenkoeken:

280 g bloem
3 tl bakpoeder
mespunt zout
2 eieren (M)
6 EL Langnese Goudhelder
3 dl karnemelk
4 dl melk
boter om te bakken

Voor de chocoladesaus:

1 blik abrikozen op siroop
(uitlekgewicht 225 g)
50 g pure chocolade
125 ml slagroom
2 eierdooiers (gegepasteuriseerd)
4 el Langnese Goudhelder

Bereiding:

Ingrediënten voor het deeg samenvoegen en kneed het geheel tot een soepel deeg. Bedek de bodem en rand van een ingevette taartvorm. Bestrooi het met walnoten en zet de taart ca. 30 minuten op een koele plaats. Schil intussen de peren, halveer ze en haal de klokhuizen eruit. Laat de stukken peer ca. vijf tot tien minuten in de witte wijn pocheren. Vervolgens laten uitlekken en met het snijvlak naar onder op de quiche verdelen. Oven voorverwarmen op de aangegeven temperatuur.

Kwark, eieren, room en honing door elkaar roeren en op smaak brengen met zout, peper en majoraanblaadjes. Giet het geheel over de peren en bak de quiche ca. 45 minuten in de oven. Quiche naar wens met verse majoraanblaadjes garneren en met een beetje honing besprenkelen voor het serveren.

Oventemperatuur
Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 180 °C
Gasoven: stand 4