Magazin

Recept van de maand
Pindakaas-honingkoekjes

2. Dezember 2019

Voor ca. 16 - 24 sterren

Zutaten:

125 g boter, zacht
50 g bruine basterdsuiker
150 g Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning
1 ei (M)
125 g pindakaas met stukjes noot
300-350 g zelfrijzend bakmeel (Koopmans)
100 g pure chocolade
extra nodig: stervormig uitstekertje voor koekjes

Bereiding:

Klop de boter met de suiker in 10 minuten crèmig.

Roer er 120 g honing, het ei en de pindakaas door, zodat een egaal mengsel ontstaat.

Zeef 300 g bakmeel boven de kom en meng het door het pindakaasmengsel. Kneed het verder, als roeren niet meer gaat, tot een glad en stevig deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte. Steek hieruit zoveel mogelijk koekjes en leg ze op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen, rol ze uit en steek er weer koekjes uit. Schuif de bakplaat middenin de oven en bak de koekjes in 15-20 minuten zandkleurig. Neem de bakplaat uit de oven, schuif de koekjes op een rooster en laat ze afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje op een pan met kokend water tot het vloeibaar is. Dip de koekjes voor een deel in de chocolade, laat het even afdruipen en leg ze terug op het rooster, zodat de chocolade stolt.