Magazin

Recept van de maand
Honing-Gratin

Honing-Gratin
3. Februar 2020

voor 4 porties

Ingrediënten:

2 el gemalen amandelen
½ glas zure kersen (= 360 ml)
3 eieren
500 g mascarpone
3 el volkoren griesmeel
150 g Langnese Goudhelder
2 tl maïzena
2 cl kersenlikeur (als er kinderen mee-eten kunt u de likeur vervangen door kersensap)

 

Bereiding:

De amandelen in een pan met een antiaanbaklaag goudbruin roosteren. De zure kersen goed laten uitlekken, het sap hiervan opvangen. Oven voorverwarmen op 180 °C. De eieren splitsen.

Het eigeel, de mascarpone, griesmeel, 100 g honing en de amandelen door elkaar roeren. Hierna het eiwit stijf kloppen en ook hier doorheen roeren.

De kersen in vier gratinvormen verdelen en met de kwark bestrijken. Bak dit ongeveer 20-30 minuten.

Het opgevangen kersensap aan de kook brengen en binden met in water aangemaakte maïzena. Op smaak brengen met de rest van de honing en de likeur en serveer het sap bij de honing gratin. Eventueel kunt u het naar wens nog garneren met citroenmelisse.