Magazin

Recept van de maand
Meloentrifle

Melonen Trifle
1. August 2020

voor 4 porties

Ingrediënten:

500 g vruchtvlees van een meloen (bijv. honingmeloen, galiameloen, watermeloen)
150 g Langnese Goudhelder
500 g ricotta of kwark
de schil en het sap van onbehandelde citroen
250 g kwark met room
3 el Crème Sherry
100 ml slagroom
50 g Italiaanse bitterkoekjes

Bereiding:

Met een meloenboller bolletjes uit de meloen steken en met 50 g honing mengen. Roer de ricotta met de citroenschil en het citroensap, kwark, overgebleven honing en Crème sherry door elkaar.

Klop de room stijf en schep dit door het ricotta-mengsel. Schik de bolletjes meloen afwisselend met de bitterkoekjes en de crème in hoge glazen waarbij de laatste laag van crème is.

U kunt de trifle naar wens nog garneren met citroenmelisse en bitterkoekjes en met wat honing besprenkelen.

Tip: als er kinderen mee-eten kunt u de sherry vervangen door melk met wat cacao.