Magazin

Recept van de maand:
Gierstpannenkoekjes met citroenyoghurt

Gierstpannenkoekjes met citroenyoghurt
1. Oktober 2020

voor 4 porties

Ingrediënten:

160 g gierst
50 ml melk
1 snufje zout
3 eieren
4 el Langnese Goudhelder
5 el bloem
2 appels
boter om te bakken
500 g yoghurt
sap van een ½ -1 citroen
3 el Langnese Goudhelder

Bereiding:

Gierst volgens de gebruiksaanwijzing garen en doorroeren met de melk, zout, eieren, honing en de bloem. De appels schillen en halveren. Verwijder de klokhuizen en rasp de appels grof en meng dit met het gierstbeslag.

Verhit de boter in de pan en bak vervolgens de pannenkoekjes goudbruin.

Voor de citroenyoghurt de yoghurt, citroensap en honing tot een glad geheel roeren en bij de pannenkoekjes serveren.