Magazin

Recept van de maand:
Lamscarré in geurige honingmarinade

2. November 2020

4 porties

Ingrediënten

1 tl zwart mosterdzaad

3 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

3 el Langnese Goudhelder

2 el olijfolie

1 el citroensap

1 el tomatenpuree

zout

vers gemalen peper

4 lamscarrés (met 3-4 koteletjes er aan)

Bereiding

Verhit een steelpan droog voor. Strooi de mosterdzaadjes er in en rooster ze tot ze openbarsten. Pers de knoflooktenen uit. Pluk de rozemarijnnaaldjes af en hak ze fijn. Roer een marinade van honing, olijfolie, citroensap, tomatenpuree, geroosterd mosterdzaad, knoflook, rozemarijn en zout en peper naar smaak. Bestrijk het vlezige deel van de lamscarrés met de marinade, verpak ze in vershoudfolie en leg ze tot gebruik, maar minstens 2 uur, in de koelkast.

Verwarm de oven voor. Leg de lamscarrés met de botten naar boven op het ovenrooster en schuif dit midden in de oven. Schuif de braadslee, gevuld met een laagje water, er onder. Rooster het vlees in 10 minuten goudbruin en rozé van binnen. Schakel de oven terug naar 100°C (zet de oven op een kier) en laat de carrés zo 10 minuten rusten. Snijd de koteletjes los en serveer ze direct.

Serveertip: geef er couscous of rijst bij en een roerbak van gemengde groentes als tomaten en sperziebonen, op smaak gebracht met knoflook.

Oventemperatuur
Elektrische oven: 220°C
Heteluchtoven: 200°C
Gasoven: stand 5