Magazin

Recept van de maand:
Varkensfilet met Wilde Bloemenhoning

Varkensfilet met Wilde Bloemenhoning
4. Januar 2021

4 porties

Ingrediënten

Voor de aardappels:

4 pofaardappelen (grote kruimige aardappelen)

5 gram verse bieslook

250 g roomkwark

2-3 el Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning

versgemalen zout en gemengde peper

 

Voor de varkensfiletlapjes:

6 el Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning

2 el grove (Franse) mosterd

1 tl Provençaalse kruiden (gedroogd of diepvries)

3 el olie

600 g varkenshaas (2 stuks)

Bereiding

Verwarm de oven voor. Boen de aardappels schoon, prik ze rondom in met een vork, wikkel ze per stuk in aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) en leg ze op het rooster onderin de oven. Pof de aardappels in 50-60 minuten gaar.

Meng voor de marinade honing, mosterd, Provençaalse kruiden en wat zout naar smaak. Dep de varkenshaasjes droog en snijd ze schuin in 1½ tot 2 cm dikke lapjes. Bestrijk ze met de marinade en marineer ze 30 minuten in de koelkast.

Knip de bieslook fijn. Meng de kwark met bieslook, honing en zout en peper naar smaak. Verhit de grillpan (zonder boter/olie) voor. Bak hierin de lapjes vlees aan beide kanten 3-4 minuten, ze moeten net gaar zijn van binnen. Verdeel de filetlapjes over vier borden. Leg op elk bord een gepofte aardappel, snijd ze bovenop kruislings in en vouw de schil open. Maak het kruim wat losser en schep de bieslookkwark erop.

Serveertip: serveer er een frisse salade bij.

Tip: de filetlapjes en gepofte aardappels zijn ook uitstekend geschikt voor bereiding op de barbecue!

Oventemperatuur
Elektrische oven: 200 °C
Hete luchtoven: 180 °C
Gasoven: stand 4