Magazin

Recept van de maand
Pasta al Salmone con miele e limone

1. Mai 2021

voor 4 porties

Ingrediënten:

150 g sjalotjes
1 teentje knoflook
30 g boter
600 ml kippenbouillon
300 ml slagroom
400 g tagliatelle (lintmacaroni)
1 bundeltje kervel
schil van 1 biocitroen
6 el citroensap
3 el Langnese honing
zomerbloesem Goudhelder
zout, peper
2 à 3 el binder voor witte sauzen
250 g wilde zalmfilet

 

Bereiding:

Voor de saus: pel de sjalotjes en het teentje look, snipper fijn en fruit ze in boter tot ze glazig zijn. Voeg de bouillon toe en laat inkoken tot de helft van de vloeistof verdampt is. Voeg de room toe en laat nogmaals inkoken tot de saus gehalveerd is. Kook de pasta in gezouten en voldoende kokend water tot hij beetgaar is.

Hak de kervel fijn, voeg de geraspte citroenschil, het citroensap en de honing toe en pureer alles fijn. Kruid met peper en zout en bind met de sausbinder. Verdeel de zalm in blokjes, meng onder de saus en laat de vis op een zacht vuur 3 à 4 minuten garen.

Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Meng de pasta voorzichtig met de saus in een voorverwarmde schaal en werk af met kervel. Dien op.