Magazin

Recept van de maand
Gegrilde kipfilet met honing

1. Juni 2021

voor 4 porties

Ingrediënten:

4 kipfilets (ca. 150 g per stuk)
2 teentjes knoflook
5 el olijfolie
6 el Langnese Goudhelder
2 tl fijngehakte oregano
1 tl geraspte citroenschil
vers gemalen zout en peper

Bereiding:

Dep de kipfilets droog. Pers de knoflook uit en meng de puree met olie, honing, oregano en citroenschil. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrijk de kipfilets hiermee, dek ze af met vershoudfolie en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.

Verhit een roosterpan op hoog vuur droog voor. Leg de kipfilets met de bolle kant naar boven in de roosterpan en druk ze aan. Rooster ze in 3-4 minuten mooi goudbruin. Keer ze dan, temper de warmtebron en rooster ze op de andere kant in 10-12 minuten gaar.

Serveertip: geef er met rijst gevulde (en daarna onder de ovengrill geroosterde) vleestomaten bij. Of serveer met een frisse tomaatsalade (met peterselie en honing-mosterddressing) en knapperig gebakken stokbrood.