Magazin

Recept van de maand
Bijensteekgebak

3. Januar 2022

20 stukken

Ingrediënten

Voor het deeg:
500 g bloem
14 g gedroogde gist
50 g suiker
ca. ¼ l lauwwarme melk
60 g boter
1 snufje zout
boter of margarine voor de bakplaat

Voor de garnering:
50 g boter
5 el suiker
100 ml slagroom
4 el Langnese Goudhelder
300 g amandelschaafsel

Voor de crème:
35 g custard
2 el suiker
½ l melk
250 g boter
2 el Langnese Goudhelder

Bereiding

Meng de bloem met de gist, de suiker en het zout. Voeg de boter en de melk toe en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 20 minuten rusten en kneed het deeg vervolgens goed door. Laat het deeg nogmaals ca. 30 minuten rusten. Rol het deeg uit op een ingevette bakplaat tot 30 x 40 cm en prik er meerdere malen met een vork in en laat het afgedekt nog ca. 30 min. staan.

Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. Breng de boter met de suiker, slagroom en de honing aan de kook. Roer de amandelblaadjes er doorheen en laat het wat afkoelen. Verdeel het vervolgens op het deeg en bak het in ca. 20-25 minuten gaar.

Voor de crème de custard met suiker en melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden en laten afkoelen. Boter schuimig roeren en de pudding en de honing voorzichtig met een eetlepel toevoegen en luchtig kloppen. De afgekoelde taart in stroken snijden en in de breedte halveren en met de crème vullen, weer op elkaar leggen en in stukken snijden.