Magazin

Recept van de maand:
Frambozen crèmetaart

Frambozen cremetaart
3. April 2023

16 stukken

Ingrediënten

Voor het biscuitdeeg:
4 eigelen
100 g Langnese Goudhelder
1 el vanillesuiker
2 el amandellikeur
4 eiwitten
70 g bloem
2 tl bakpoeder
100 g gemalen amandelen
5 el frambozengelei (of frambozenjam) om te bestrijken

Voor de vulling:
500 g frambozen
2 verse eigelen
100 g Langnese Goudhelder
1 el vanillesuiker
500 g mascarpone
een beetje kaneel
250 ml room
2 el slagroomversteviger
40 g gemalen amandelen voor de garnering

Bereiding

Verwarm de oven voor.
Oventemperatuur
Elektrische oven: 180 graden Celsius
Heteluchtoven: 160 graden Celsius
Gasoven: stand 3

Doe het eigeel, de honing, vanillesuiker en likeur in een mengkom en klop het schuimig. Klop het eiwit stijf en voeg het toe aan de massa. Bloem en bakpoeder zeven, mengen met de amandelen en bovenop het eiwit in de mengkom doen. Voorzichtig doorroeren. Deeg in een met bakpapier beklede bakvorm doen. Bak de taart in ca. 25 minuten. Laat de taart vervolgens afkoelen en snijd de taart twee keer horizontaal door.

Bestrijk het onderste en middelste deel van de taart met frambozengelei. Voor de vulling schone frambozen selecteren, eigeel, honing en suiker schuimig kloppen, mascarpone erdoor roeren en met kaneel op smaak brengen. Slagroom met slagroomversteviger stijf kloppen, erdoor roeren en 1/3 van de crème apart bewaren. Voeg de frambozen toe aan de overige crème. Doe een laag crème op de bodem, leg daarop de tweede taartlaag en een laag crème en leg daar tot slot de laatste taartlaag op.

Tip: gebruik alleen verse eieren (niet ouder dan vijf dagen).