Hartige gerechten

Avocadosalade met gebakken geitenkaas en honing

4 porties

leicht 40 Min
kcal 538 p. P.

Zutaten

  1. Voor de geitenkaas:

  2. Olijfolie om in te vetten

  3. 4 plakjes verse geitenkaas (± 80 g per stuk, of 4 kleine geitenkaasjes)

  4. 4 tl Langnese Goudhelder

  5. 4 kleine takjes tijm

  6. Voor de salade:

  7. 1 kleine krop sla

  8. 4 tomaten

  9. stukje komkommer

  10. 1 rijpe avocado

  11. 2 sjalotjes

  12. 2-3 takjes tijm

  13. 5 el Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning

  14. 5 el witte balsamico-azijn

  15. 3 el olijfolie

  16. zout, peper

Zubereitung

  1. Verwarm de oven of de ovengrill voor. Vet een ovenschaal in met wat olie. Bestrijk de plakjes geitenkaas met wat honing en leg op elk plakje een takje tijm. Leg ze in de ovenschaal en bak ze middenin de oven (of 12-15 cm onder de grill) goudbruin en zacht in 8-10 minuten.

  2. Pluk intussen de slabladeren af en scheur ze eventueel wat kleiner. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in schijfjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep, met een lepel, de vruchthelften uit de schil. Snijd ze elk in 6 parten. Schik de groentes op 4 borden. Snijd de sjalotjes zeer fijn. Pluk de tijmblaadjes af. Klop een dressing van honing, azijn, olie, sjalot en tijm en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Besprenkel de salade op de borden met wat dressing en leg op elk bord een gebakken geitenkaasje.

  3. Serveertip: lekker met knapperig gebakken Italiaans brood (bijvoorbeeld focaccia of notenciabatta).

  4. Oventemperatuur
    Elektrische oven: 220°C
    Heteluchtoven: 200°C
    Gasoven: stand 5