
Ontbijt en lunch
Bijenkorfje met dressing

kcal
540 p. P.

Zutaten
Ingrediënten:
4 bolletjes verse mozzarella (à 125 g)
4 grote of 6 middelgrote tomaten
1 bosje basilicum
Voor de marinade:
1 citroen
5 el walnotenolie
5 el Langnese Goudhelder
versgemalen zout en gemengde peper
mespunt cayenne peper
Zubereitung
Bereiding
Snijd de mozzarellakaasjes en de tomaten in plakken. Pluk de basilicumblaadjes af. Maak, steeds vanuit de grootste plakken opbouwend, op elk bord een mooie stapeling van mozzarella, tomaat en basilicum, zodat het op een bijenkorfje lijkt. Boen de citroen schoon en rasp de schil, pers de vrucht uit. Klop een dressing van 2 el citroensap, walnotenolie en honing en breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en citroenrasp. Besprenkel de ‘korfjes’ met de dressing. Maal er nog wat peper over.