Lekkers uit de oven

Bijensteekgebak

20 stukken

leicht 35 Min
kcal 404 p. P.

Zutaten

  1. Voor het deeg:

  2. 500 g bloem

  3. 14 g gedroogde gist

  4. 50 g suiker

  5. ca. ¼ l lauwwarme melk

  6. 60 g boter

  7. 1 snufje zout

  8. boter of margarine voor de bakplaat

  9. Voor de garnering:

  10. 50 g boter

  11. 5 el suiker

  12. 100 ml slagroom

  13. 4 el Langnese Goudhelder

  14. 300 g amandelschaafsel

  15. Voor de crème:

  16. 35 g custard

  17. 2 el suiker

  18. ½ l melk

  19. 250 g boter

  20. 2 el Langnese Goudhelder

Zubereitung

  1. Meng de bloem met de gist, de suiker en het zout. Voeg de boter en de melk toe en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 20 minuten rusten en kneed het deeg vervolgens goed door. Laat het deeg nogmaals ca. 30 minuten rusten. Rol het deeg uit op een ingevette bakplaat tot 30 x 40 cm en prik er meerdere malen met een vork in en laat het afgedekt nog ca. 30 min. staan.

  2. Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. Breng de boter met de suiker, slagroom en de honing aan de kook. Roer de amandelblaadjes er doorheen en laat het wat afkoelen. Verdeel het vervolgens op het deeg en bak het in ca. 20-25 minuten gaar.

  3. Voor de crème de custard met suiker en melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden en laten afkoelen. Boter schuimig roeren en de pudding en de honing voorzichtig met een eetlepel toevoegen en luchtig kloppen. De afgekoelde taart in stroken snijden en in de breedte halveren en met de crème vullen, weer op elkaar leggen en in stukken snijden.