Lekkers uit de oven

Gevulde Bijenkorfjes

voor ca. 10 stuks

mittel 1 1/2 uur
kcal 300 p. P.

Zutaten

 1. 125 g boter

 2. 1 eierdooier

 3. 4 el Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning

 4. 60 g suiker

 5. 50 g gemalen hazelnoten

 6. 200 g meel

 7. 1 tl kaneelpoeder

 8. 8 el rozenbotteljam

 9. Enkele druppels citroensap

 10. 40 g geleipoeder

 11. Poedersuiker

Zubereitung

 1. Boter, eierdooier, 1 theelepel honing, suiker, noten, meel en kaneelpoeder tot deeg kneden. Het deeg tot een bal vormen en 45 minuten laten rusten.

 2. Het deeg uitrollen en met behulp van uitsteekringen twintig ronde koekjes met een grootte van 4,5 cm en tien met een grootte van 3 cm uitsteken. Bij de helft van de grote koekjes en bij alle kleine koekjes het midden uitsteken zodat er kleine ronde koekjes en ringen ontstaan. Alle koekjes en ringen op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven ( elektrische oven: 175 °C / gasoven: stand 2 ) ca. 18 minuten bakken. De koekjes op een bakrooster laten afkoelen.

 3. Het restant van de honing, de jam en het citroensap door elkaar roeren. Het geleipoeder toevoegen en de koekjes als volgt samenstellen: De grote ( 4,5 cm ) ringen op de grote koekjes en de kleine ( 3 cm ) ringen op de kleinere koekjes zetten. De „dubbeldekkers“ aan elkaar kleven door de ringen en koekjes dun in te smeren met rozenbottelhoning.

 4. Tenslotte de gaatjes in de „dubbeldekkers“ vullen met rozenbottelhoning. Nu de kleine ( 3 cm ) „dubbeldekker“ op de grote ( 4,5 cm ) „dubbeldekker“ zetten en afdekken met de kleinste ronde koekjes.De gevulde bijenkorfjes voor het serveren bestuiven met poedersuiker.