Zoete lekkernijen

Gierstpannenkoekjes met citroenyoghurt

voor 4 porties

leicht 40 Min
kcal 346 p. P.

Zutaten

  1. 160 g gierst

  2. 50 ml melk

  3. 1 snufje zout

  4. 3 eieren

  5. 4 el Langnese Goudhelder

  6. 5 el bloem

  7. 2 appels

  8. boter om te bakken

  9. 500 g yoghurt

  10. sap van een ½ -1 citroen

  11. 3 el Langnese Goudhelder

Zubereitung

  1. Gierst volgens de gebruiksaanwijzing garen en doorroeren met de melk, zout, eieren, honing en de bloem. De appels schillen en halveren. Verwijder de klokhuizen en rasp de appels grof en meng dit met het gierstbeslag.

  2. Verhit de boter in de pan en bak vervolgens de pannenkoekjes goudbruin.

  3. Voor de citroenyoghurt de yoghurt, citroensap en honing tot een glad geheel roeren en bij de pannenkoekjes serveren.