
Imker‘s rode wijntaart


Zutaten
200 g gedroogde vijgen
½ l rode wijn
100 g amandelschaafsel
200 g boter
100 g suiker
100 g Langnese Goudhelder
5 eieren
5 el cacao
3 tl kruidenmengsel (kaneel, kruidnagel en nootmuskaat, alles gemalen)
50 g sinaasappelsnippers
300 g bloem
1 el bakpoeder
boter voor de vorm
100 g witte chocolade
Zubereitung
De vijgen in fijne blokjes snijden en ongeveer 4 uur in de rode wijn laten trekken. Oven voorverwarmen.
Oventemperatuur
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Gasoven: stand 3Rooster de amandelen in een pan zonder boter goudbruin. Roer de boter, suiker en honing romig en voeg een voor een de eieren toe. Cacao, kruidenmengsel, sinaasappelsnippers, bloem en bakpoeder door elkaar roeren. Laat de vijgen uitlekken en roer dit met de amandelen door het deeg. Vul vervolgens een ingevette driehoeksvorm met het deeg en bak dit ca. 60 minuten.
De taart aansluitend op een rooster laten afkoelen en met een laagje gesmolten witte chocolade overgieten. Naar wens kunt u het met geraspte chocolade garneren.