Italiaanse keuken

Italiaanse ricottadroom op een puree van frambozen en honing

4 Portionen

leicht 30 Min
kcal 372 p. P.

Zutaten

  1. 3 eigelen (grootte M)

  2. 1 vanillestok

  3. schil van 1 biocitroen

  4. 2 el citroensap

  5. 5 el Langnese honing

  6. zomerbloesem Goudhelder

  7. 3 blaadjes witte gelatine

  8. 250 ml slagroom

  9. 100 g ricotta

  10. 200 g frambozen

  11. 100 ml sinaasappelsap

  12. 2 takjes munt

Zubereitung

  1. Roer het eigeel met het merg van de vanillestok, de geraspte citroenschil, het citroensap en 3 eetlepels honing tot schuim. Laat de gelatine in koud water weken, los druipnat op in 6 eetlepels heet water en roer onder het eimengsel. Plaats 10 à 15 minuten in de koelkast.

  2. Klop de room stijf, roer de ricotta onder het eimengsel en breng er voorzichtig de room onder. Laat de mousse minstens 2 uur in de koelkast staan.

  3. Pureer ondertussen de frambozen met 2 eetlepels honing en het sinaasappelsap en zeef het geheel. Schep balletjes uit de mousse en versier met de frambozenpuree en de muntblaadjes. Dien op.