Italiaanse keuken

Twee honing-bruschetta’s speciale

12 bruschetta’s

leicht 45 Min
kcal 160 p. P.

Zutaten

 1. 4 rijpe trostomaten

 2. 1 ui

 3. 3 el Langnese Bee Easy mediterraanse bloesemhoning

 4. 2 el appelazijn

 5. zout, peper

 6. 6 el olijfolie

 7. 4 takjes basilicum

 8. 1 rijpe avocado

 9. 2 à 3 el limoensap

 10. 1 rode ui

 11. 1 rood pepertje

 12. 1 teentje knoflook

 13. 1 ciabatta-brood

 14. 6 sneden parmaham

Zubereitung

 1. Maak een kruisje aan de onderkant van de tomaten en leg ze 30 seconden in kokend water. Laat ze vervolgens schrikken, pel ze en deel ze in vieren. Haal de kern eruit en snijd de gepelde tomaten in blokjes. Pel de ui en snipper fijn. Meng met de tomaten. Roer er 2 eetlepels honing met azijn, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie door. Snijd de basilicum in reepjes en roer ze eronder.

 2. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit beide helften. Pureer het vervolgens met 1 eetlepel honing en het limoensap. Pel de ui, halveer het rode pepertje in de lengte, ontpit het en snijd beide in kleine blokjes. Roer onder de avocadocrème en kruid met peper en zout.

 3. Pel het teentje look en halveer het in de lengte. Snijd de ciabatta in 12 sneden, leg ze op een bakplaat en bak ze 4 à 6 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Wrijf de sneden brood in met de look en besprenkel met de rest van de olijfolie.

 4. Schep een laagje tomaten en avocadocrème op telkens 6 sneden brood, leg er de parmaham bovenop en dien onmiddellijk op.