Italiaanse keuken

Zeeduivel Toscane met boter van olijven en honing

4 porties

leicht 50 Min
kcal 334 p. P.

Zutaten

 1. 500 g rijpe trostomaten

 2. 1 takje rozemarijn

 3. 200 g uien

 4. 50 g groene olijven (zonder pit)

 5. 800 g zeeduivel (panklaar)

 6. 3 el citroensap

 7. zout, peper

 8. 60 g boter

 9. 3 el Langnese honing Bee Easy Wilde Bloemenhoning

 10. schil van 1 biocitroen

 11. 2 el citroensap

Zubereitung

 1. Maak een kruisje aan de onderkant van de tomaten en leg ze 30 seconden in kokend water. Laat ze vervolgens schrikken, pel ze en deel ze in vieren en haal de kern eruit. Snijd de gepelde tomaten in reepjes. Hak de rozemarijn fijn, pel de uien, halveer ze in de lengte en snijd ze in reepjes. Verdeel de olijven in schijfjes.

 2. Wrijf de zeeduivel in met citroensap, kruid met peper en zout en bak beide zijden in 30 g boter tot ze mooi bruin zien. Neem de vis uit de pan en leg hem op een bakplaat bedekt met aluminiumfolie.

 3. Laat de rest van de boter in het braadvet smelten, roer er de honing door, voeg de uien toe en laat lichtjes karameliseren. Voeg de tomaten en de rozemarijn toe en kruid met peper, zout, geraspte citroenschil en citroensap.

 4. Verdeel de ragout rond de zeeduivel, sluit de folie en laat 20 à 25 minuten garen in een voorverwarmde oven op 150 graden op de 2e rail van beneden te tellen. Schik de ragout op een bord, snijd de zeeduivel in 3 cm brede repen en leg ze op de ragout.

 5. Tip: heerlijk met ciabatta-brood.