
Zoete polenta


Zutaten
2 eieren
180 g suiker
200 ml olie
200 ml melk
220 g polenta (maïsmeel, natuurvoedingswinkel)
100 g bloem
snufje zout
2 tl bakpoeder
5 el Langnese Goudhelder
2 dl (versgeperst) sinaasappelsap
mespunt gemalen koriander
Zubereitung
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met bakpapier, laat een randje omhoog staan.
Klop de eieren met de suiker schuimig in 10 minuten. Voeg de olie en de melk toe en meng het door elkaar. Zeef de polenta, bloem, zout en bakpoeder boven de kom en roer het door het oliemengsel, zodat een dik net roerbaar beslag ontstaat. Schep het op de bakplaat en strijk het glad uit met een dikte van 1½ tot 2 cm. Schuif de bakplaat middenin de oven en bak de polenta in 20-25 minuten gaar en goudgeel. Roer intussen de honing los met sinaasappelsap en koriander. Neem de bakplaat uit de oven en besprenkel de maïskoek met het zoete sap. Snijd de koek in ruiten en serveer ze warm; bij ontbijt, lunch of warme maaltijd, met vers fruit of als bijgerecht bij een pikant roerbakgerecht.
Oventemperatuur
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3