Rezept online aufrufen

Kokos-curry

met Langnese Wilde Bloemenhoning

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 2 el Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 1 el kurkuma
  • 2 el garam masala
  • 100 g cashewnoten
  • 4 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • 1 blik kokosmelk (400 g)
  • 1 blik kikkererwten – uitgelekt
  • 1 broccoli
  • Vers gemalen zout en peper
Moeilijkheidsgraad makkelijk
70
Minuten totale tijd
55
Minuten bereidingstijd
582
kcal per persoon

Bereiding

1

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in kokend water in ongeveer 5-10 minuten beetgaar. De broccoli moet nog knapperig en groen zijn.

2

Spoel de roosjes met koud water af, laat ze uitlekken en meng ze pas net voor het serveren door de curry.

3

Schil de uien en de knoflookteentjes, verwijder de wortel en snijd ze in kleine blokjes.

4

Laat de Bee Easy Wilde bloemenhoning in een grote pan op middelhoog vuur opschuimen en bak hierin de uien, knoflook, mosterdzaadjes, kurkuma en garam masala licht aan.

5

Voeg de kikkererwten, cashewnoten en de kokosmelk toe en laat het geheel 30 minuten sudderen.

6

Breng de curry met zout, peper en de geraspte citroenschil en het sap op smaak.

Tip:

Serveer met rijst, couscous of Turks brood.