1
Doe de tomaten met de olie in een mengbeker.
2
Rooster de amandelen in een hete pan zonder vet even en doe ze daarna bij de tomaten.
3
Schil de knoflookteen, snijd deze in grove blokjes en doe die ook in de mengbeker.
4
Voeg als laatste het sap van de citroen en de Langnese Bloemenhoning goudhelder toe en pureer het geheel met een staafmixer niet te fijn.
5
Snijd de basilicum met de takjes fijn en schep door het mengsel.
6
Breng op smaak met vers gemalen zout en peper.
7
Leg de zalm ca. 30 minuten in zout water (20 g zout per liter water).
8
Haal hem hierna eruit en dep hem goed droog. Braad de zalm in een hete grillpan aan de huidkant aan.
9
Draai de vis na ca. 6 minuten om, schakel de kookplaat uit en laat de vis nog eens ongeveer 2 minuten sudderen.
10
Serveer de vis met de honing-pesto. Lekker met stokbrood en een salade naar keuze.