Rezept online aufrufen

Honing-pesto met gegrilde zalm

met Langnese Bloemenhoning Goudhelder®

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 200 g zongedroogde tomaten in olie
  • 100 g blanke amandelen
  • 1 knoflookteen
  • 1 citroen
  • 2 el Langnese Bloemenhoning Goudhelder®
  • ½ bosje basilicum
  • Vers gemalen zout en peper
  • 600 g zalmfilet met huid
Moeilijkheidsgraad makkelijk
55
Minuten totale tijd
25
Minuten bereidingstijd
595
kcal per persoon

Bereiding

1

Doe de tomaten met de olie in een mengbeker.

2

Rooster de amandelen in een hete pan zonder vet even en doe ze daarna bij de tomaten.

3

Schil de knoflookteen, snijd deze in grove blokjes en doe die ook in de mengbeker.

4

Voeg als laatste het sap van de citroen en de Langnese Bloemenhoning goudhelder toe en pureer het geheel met een staafmixer niet te fijn.

5

Snijd de basilicum met de takjes fijn en schep door het mengsel.

6

Breng op smaak met vers gemalen zout en peper.

7

Leg de zalm ca. 30 minuten in zout water (20 g zout per liter water).

8

Haal hem hierna eruit en dep hem goed droog. Braad de zalm in een hete grillpan aan de huidkant aan.

9

Draai de vis na ca. 6 minuten om, schakel de kookplaat uit en laat de vis nog eens ongeveer 2 minuten sudderen.

10

Serveer de vis met de honing-pesto. Lekker met stokbrood en een salade naar keuze.