Rezept online aufrufen

Zabaglione met verse aardbeien

met Langnese Wilde Bloemenhoning

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 4 eieren
  • 4 tl Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning
  • 120 ml prosecco of alcoholvrije prosecco
Moeilijkheidsgraad makkelijk
15
Minuten totale tijd
15
Minuten bereidingstijd
585
kcal per persoon

Bereiding

1

Splits de eieren en doe het eigeel samen met Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning in een halfronde kom en meng met een garde of mixer. De massa moet door de ingeklopte lucht duidelijk lichter worden.

2

Plaats de kom nu op een passende pan die met water is gevuld. Het water mag de kom niet raken.

3

Breng het water aan de kook en stel de temperatuur zo in dat het lichtjes pruttelt. Klop het mengsel krachtig op en voeg al kloppend geleidelijk de (alcoholvrije) prosecco toe.

4

De saus moet uiteindelijk luchtig en romig zijn.

5

Serveer lauwwarm met verse aardbeien of seizoensfruit.

6

Als de saus de ideale consistentie heeft, is deze goed ingedikt. Haal ter controle een lepel door de saus en blaas dan krachtig op de achterkant van de lepel. De dikvloeibare massa moet nu in golven tegen de rand aan worden gedrukt. Dat doet optisch aan rozenblaasjes denken.

Als eerste moeten het eigeel en de honing goed worden gemengd, totdat de massa lichtgeel is. Als dat met een garde te zwaar is, kan ook een mixer worden gebruikt. Zo doen de Italiaanse chef-koks het ook –
als niemand kijkt ;-).