Magazin

Recept van de maand
Reuzengarnalen in honingsaus

2. Juni 2020

voor 4 porties

Ingrediënten:

500 g reuzengarnalen (gamba’s) met staart (rauw, diepvries)
1 cm stukje verse gember
3 el limoensap
zout
1 teen knoflook
1 tot 2 rode pepers
1 rode en 1 gele paprika
200 g peultjes
2 el olie
2 el tomatenpuree
250 ml groentebouillon
5 el Langnese Goudhelder
5 el sojasaus
vers gemalen peper
1 el maïzena

 

Bereiding:

Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Pers de knoflookteen uit. Meng gember, knoflook en limoensap en schep dit door de garnalen. Halveer de pepers, verwijder zaad en lijsten. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Snijd de paprika’s in repen. Haal de peultjes af en snijd ze schuin doormidden.

Verhit een wok op hoog vuur droog voor, schenk de olie er straalsgewijs in. Roerbak de peper en paprikarepen hierin 3 minuten. Schep de garnalen erbij en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Roer de tomatenpuree los met bouillon, honing en sojasaus toe en schenk dit in de wok. Breng het vocht aan de kook, voeg de peultjes toe en kook alles nog 2-3 minuten, zodat de peultjes beetgaar zijn. Roer de maïzena los met 1-2 eetlepels water en bind hiermee de saus. Breng op smaak met peper.

Serveertip: Geef er korianderrijst bij: kook rijst gaar (bijvoorbeeld pandanrijst of basmatirijst) en schep er twee eetlepels fijngeknipt koriandergroen door.