Magazin

Recept van de maand
Appeltaart

1. September 2021

12 punten

Ingrediënten:

Voor het deeg:
170 g boter
450 g bloem
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
100 g suiker
1 el vanillesuiker
100 g Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning
2 eieren (M)

Voor de vulling:
1½ kg appels
1 citroen
1 tl kaneelpoeder
1 mespunt kruidnagelpoeder
100 g Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning
4 el boter
1 eiwit

Voor het glazuur:
1 eigeel
2 el Langnese Bee Easy Wilde Bloemenhoning

Bereiding:

Smelt de boter tot vloeibaar, het mag niet heet worden. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een kom.

Schep de suiker en vanillesuiker erdoor. Duw een kuil in het midden en schenk daarin de boter en honing, breek de eieren erbij. Roer vanuit het midden de bloem door het eiermengsel. Kneed het, zodra roeren niet meer gaat, tot een glad, stevig deeg. Laat het deeg op een koele plaats 15 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm doorsnee met bakpapier. Vet de vorm in.

Oventemperatuur
Elekrische oven: 180 graden Celsius
Heteluchtoven: 160 graden Celsius
Gasoven: stand 3

Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd de helften in dunne partjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil af en pers de vrucht uit. Schep de appelpartjes om met kaneel, kruidnagel, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de honing.

Zet de taart op het ovenrooster middenin de oven en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Roer het eigeel en de honing tot een glad mengsel. Neem de taart na 50 minuten uit de oven en bestrijk de bovenkant met het honing-eimengsel. Zet de taart dan nog 10 minuten in de oven.