Magazin

Recept van de maand
Haringsalade met honingroom

1. Juli 2022

4 Porties

Ingrediënten

4 haringen
2 rode grapefruits
2 appels
2 bekertjes zure room (250 ml)
2-3 el Langnese Goudhelder
2 el mierikswortelpuree (potje)
vers gemalen zout en peper
1 bakje tuinkers

Bereiding

Snijd, met een schuine snede, de haringfilets elk in 5 stukjes. Schil de grapefruits dik, snijd de partjes uit de vliesjes, vang daarbij het sap dat vrij komt op. Was de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de helften elk in 4 partjes. Roer een saus van zure room, grapefruitsap, honing en mierikswortelpuree en breng dit op smaak met zout en peper. Schep de stukjes haring, grapefruit en appel erdoor het laat het, afgedekt en in de koelkast, een paar uur marineren. Schep de salade op een serveerschaal en garneer de schaal met toefjes tuinkers.

Serveertip: Geef er toast van witbrood bij. Of nog lekkerder: smelt wat boter in een koekenpan, laat hierin wat honing oplossen en bak in de honingboter driehoekjes witbrood goudbruin en knapperig.