
Confit van champignons en sjalotjes met honing


Zutaten
250 g kleine witte champignons
250 g kleine sjalotjes of verse cocktailuitjes
3 teentjes knoflook
1 citroen
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
2 el olie
200 ml witte wijn
200 ml groentebouillon
5 el balsamico-azijn
4 el Langnese Goudhelder zout, vers gemalen pepe
8 plakjes gedroogde rauwe ham
Zubereitung
Borstel de champignons schoon. Pel de sjalotjes, haal de partjes los. Pel de knoflook. Boen de citroen schoon en trek sliertjes van de schil met een sambaltrekker of zesteur. Pluk de rozemarijn en tijmblaadjes af. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin champignons, sjalotjes en knoflook 3 minuten of tot de paddestoelen vocht los laten. Schenk de wijn, bouillon en azijn erbij, voeg honing, rozemarijn en tijm toe, maal er naar smaak wat zout en peper over en laat het geheel 15 - 20 minuten stoven, tot bijna al het vocht is verdampt.
Leg op elk bord een mooie toef ham en verdeel de confit van champignons over de borden.
Tip: lekker met toast van ciabatta: snijd dunne sneetje ciabatta af en leg ze op een ovenrooster. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze in een hete oven van 200 graden Celsius in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.