Contact/FAQs

Contactformulier

Aanhef
*Verplicht veld

Error message

Hartelijk dank voor uw bericht! We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Aanhef
|
|
|
Informatie over het product
Bestanden uploaden
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf
*Verplicht veld

Error message

Hartelijk dank voor uw bericht! We nemen zo snel mogelijk contact met u op!

FAQs

De meest gestelde vragen over onze Langnese honing hebben we hier al beantwoord:

De door de bijen verzamelde nectar bevat onder andere ruim 90 % water en fruitsuiker (fructose) en druivensuiker (glucose) waarvan de betreffende hoeveelheid per plant verschilt. Druivensuiker laat de honing kristalliseren. Omdat druivensuiker in elke nectar zit, kristalliseert elke honing vroeg of laat.

Als een honing fruitsuiker (fructose) en druivensuiker (glucose) in gelijke verhoudingen bevat, zal hij snel kristalliseren. Hoe hoger het fructosegehalte, des te langer blijft de honing vloeibaar.

Om ervoor te zorgen dat honing met een hoger gehalte aan druivensuiker geen harde kristallen vormt, wordt hij bij de imker en voor het vullen in de glazen veelvuldig geroerd om de kristallen te breken en zo een romige structuur te verkrijgen.

Honing is op grond van zijn natuurlijke eigenschappen een voedingsmiddel dat vrijwel onbeperkt houdbaar is, voor zover hij donker en afgesloten wordt bewaard.
Er werd zelfs honing als grafgift in de Egyptische piramiden uit 3.200 voor Christus gevonden die vandaag nog eetbaar is. Op grond van dit feit hoefde voor honing tot juli 2003 dan ook geen minimale houdbaarheidsdatum te worden aangegeven. Binnen het kader van de harmonisering van het voedselveiligheidsbeleid van de EU werd dit vanaf augustus 2003 echter aangepast. Sindsdien wordt ook bij honing in navolging van andere voedingsmiddelen een minimale houdbaarheidsdatum op de verpakking van 1-2 jaar aangegeven.

Honing moet tegen licht beschermd op kamertemperatuur worden bewaard. Honingvreemde geuren worden gemakkelijk opgenomen in de honing en hij is sterk wateraantrekkend (hygroscopisch). Daarom moet het glas of de flacon altijd afgesloten zijn.

Hierbij gaat het in eerste instantie om waardevolle druivensuiker en fruitsuiker. Deze worden zeer gemakkelijk in het bloed opgenomen en leveren snel energie. In tegenstelling tot gangbare geraffineerde suiker bevat honing aanvullende enzymen, vitamines, mineralen, zuren, aminozuren, hormonen, inhibine en aromastoffen. Vooral de enzymen en inhibine in honing maken honing tot een zeer waardevol zoetmiddel.

In de hedendaagse natuurgeneeskunde wordt honing voor verkoudheden en de behandeling van wonden en het voorkomen van infecties aanbevolen. Iedereen weet dat warme melk met honing een beproefd huismiddel bij een keelontsteking is. De werkzaamheid van honing is gebaseerd op de antibacteriële werking dankzij de inhibine. Hij is zodoende geneeskrachtig en vermindert klachten.

Vanaf een leeftijd van 12 maanden kunnen kinderen honing zonder problemen consumeren. Bij kleinere kinderen is de darmflora en dus het immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld. Omdat honing een onbewerkt product is, kan hij, net als andere rauwe producten, in zeldzame gevallen Clostridium botulinum bevatten die overal in onze omgeving voorkomen. Deze voor volwassenen onschadelijke bacteriesporen kunnen bij zuigelingen het gevaarlijke zuigelingenbotulisme veroorzaken. Daarom mogen kinderen die jonger zijn dan 12 maanden geen honing eten.

Ook diabetici kunnen afhankelijk van de ernst van hun aandoening in ruggespraak met hun arts kleine hoeveelheden honing eten. Honing bestaat voor 35 tot 40 % uit fruitsuiker (fructose) die langzaam in het bloed wordt opgenomen en zodoende voor diabetici geschikter is. Anderzijds bevat honing ook 30 tot 35 % druivensuiker (glucose) waardoor de bloedsuiker snel stijgt. Voor diabetici raden wij dus honing van planten met een hogere fruitsuikergehalte aan. Dat zijn vooral vloeibare honingsoorten, zoals acaciahoning. Diabetici moeten hun dieet en dus ook de consumptie van honing altijd met hun arts bespreken.

Langnese honing is een 100 % natuurzuiver product – een onbewerkt voedingsmiddel zoals het alleen door bijen kan worden geproduceerd. Onze Langnese honing wordt afgevuld zonder dat wij ingrediënten aan het product toevoegen of onttrekken. Dat schrijft de “Deutsche Honigverordnung” voor en wij houden ons als traditioneel bedrijf hier vanzelfsprekend aan.

Bij ecologisch geproduceerde bijenhoning, die biologische honing mag worden genoemd, gaat het om de manier waarop de bijen worden gehouden: zo mogen bijvoorbeeld voor de bijenkasten alleen natuurlijke materialen worden gebruikt, zoals hout of stro. De bijen mogen hun eigen honing ook als wintervoorraad houden. Als locatie voor de bijenkasten kiest den imker natuurlijke landschappen of biologische landbouwgrond of biologische tuinen. Dit wordt allemaal door een officiële ecologische controle-instantie gegarandeerd en gecontroleerd.

Langnese Honig GmbH & Co. KG

Hammoorer Weg 25
D-22941 Bargteheide

Telefoon: +49 (0)4532/40901
Fax: +49 (0)4532/409256
E-mail: willkommen@langnese-honig.de

Perscontact

Bent u journalist en hebt u concrete vragen over ons bedrijf of onze producten? Neem dan contact op met ons PR-bureau:

Kathrin Heynold
E-mail: langnesehonig@adpublica.com
Telefoon: +49 (0)40/31766300

ad publica Public Relations GmbH
Poßmoorweg 1
D-22301 Hamburg