Gemaakt met veel liefde en fijne Langnese honing – genoeg voor twee
Amandel-appeltaart
met Langnese Bloemenhoning Goudhelder®
Voor het deeg:
- 2 appels (stevige, zure soort)
- ½ citroen
- 200 g zachte boter
- 150 g Langnese Bloemenhoning Goudhelder
- 4 eieren
- 250 g bloem type 405
- 1 tl bakpoeder
- 20 g maïzena
Voor de kruimels:
- 100 g boter
- 80 g Langnese Bloemenhoning Goudhelder
- 150 g bloem type 405
- 80 g geschaafde amandelen
Om te serveren:
- Poedersuiker
1
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C. Vet de taartvorm in.
2
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Meng aansluitend in een schaaltje met het sap van de halve citroen.
3
Roer de boter en Langnese Bloemenhoning Goudhelder met een mixer in een grote kom romig, totdat de massa licht wordt. Voeg de eieren een voor een toe en meng door het beslag.
4
Roer de bloem, het bakpoeder en de maïzena door de boter-honing-massa. Voeg als laatste de appelstukjes toe en schep ze door het deeg.
5
Giet het deeg in de vorm, strijk glad en bak de taart ca. 30 minuten. Doe intussen voor de kruimels de boter en de Langnese Bloemenhoning Goudhelder in een kom. Voeg de bloem en het amandelschaafsel toe en kneed het geheel met de handen tot kruimels.
6
Haal de voorgebakken taart even uit de oven en verdeel de kruimels over de taart.
7
Schuif de bakvorm terug in de oven en bak de taart nog eens 15–20 minuten.
8
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Strooi voor het serveren poedersuiker over de taart.
Tip:
Controleer met een houten satéprikker of de taart gaar is. Als je in de taart prikt, mag er geen deeg aan het hout blijven plakken als je de prikker er weer uittrekt.
Geoogst in zonovergoten landschappen met zorg voor natuur en bijen: Ervaar de aromatische zoetheid van Langnese Bloemenhoning Goudhelder®
naar het product