Gemaakt met veel liefde en fijne Langnese honing – genoeg voor twee
Honing-aardappelsalade
met Langnese Bee Easy Biologische Bloemenhoning
- 1 grote ui
- 150 ml raapzaadolie
- 4 grote vastkokende aardappels
- 500 ml groentebouillon
- 2 grote augurken en 50 ml augurkenvocht
- 1/2 komkommer
- 50 ml brandewijnazijn
- 1 el middelscherpe mosterd
- 2 el Bee Easy Biologische Bloemenhoning
- Vers gemalen zout en peper
- 1/2 bosje peterselie
1
Pel de uien en de knoflookteentjes, verwijder de wortel en snijd ze in kleine blokjes. Fruit ze in raapzaadolie (ca. 50 ml) op matig hoog vuur in een pan totdat ze glazig zijn.
2
Schil de aardappels en snijd ze in ongeveer 5 mm dikke plakken. Doe ze in een pan en bedek ze net met groentebouillon. Breng de bouillon met zout op smaak en kook de aardappelen in de afgesloten pan in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar (afhankelijk van het soort).
3
Snijd intussen de augurk en komkommer naar wens in plakjes of blokjes en doe ze in een grote kom.
4
Voeg de aardappelplakjes en uien toe aan de augurk en komkommer.
5
Meng in een mengbeker azijn, 100 ml kookvocht, mosterd, 50 ml augurkenvocht en Langnese Bee Easy Biologische bloemenhoning vloeibaar tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper. Voeg als de dressing te zuur is nog wat extra honing toe. Laat de resterende raapzaadolie erin lopen en blijf roeren, totdat een smeuïge emulsie is ontstaan.
6
Meng zoveel dressing door het nog warme augurk-komkommer-aardappelmengsel tot de salade goed doordrenkt is. Laat minimaal één uur, maar bij voorkeur een hele nacht trekken.
7
Schep er voor het serveren fijn gesneden peterselie door.
Tip:
De honing-aardappelsalade past perfect bij hartige gerechten, maar is ook puur een heerlijke snack. Hij kan snel worden bereid, want de aardappels worden al voor het koken in plakjes gesneden.
Door de bijen en de natuur met bijzondere zorg te behandelen, produceren onze imkers dit fruitige en milde Langnese Bee Easy Biologische Bloemenhoning
naar het product