Gemaakt met veel liefde en fijne Langnese honing – genoeg voor twee
Melkbroodjes
met Langnese Bloemenhoning Goudhelder®
- 1 ei
- 330 ml melk 3,5 %
- 30 g boter
- ½ blokje gist
- 40 g Langnese Bloemenhoning Goudhelder®
- 500 g bloem type 550
- 10 g zout
1
Splits het ei en doe het eigeel in de mengkom van een keukenmachine. Bewaar het eiwit in een klein bakje.
2
Doe melk en boter in een kleine pan en verwarm op laag vuur tot ongeveer 40 °C, totdat de boter is gesmolten. Doe daarna de melk in de mengkom en brokkel de gist erin.
3
Voeg nu Langnese Bloemenhoning goudhelder®
4
Doe aan het einde de bloem en het zout in de mengkom en kneed het deeg met de kneedhaak ongeveer 10 minuten. Het deeg moet makkelijk van de rand van de kom loslaten en soepel zijn.
5
Laat het deeg afgedekt met een doek op een warme plek 30 minuten rijzen. Verdeel het hierna in 10 porties van ca. 80 g en maak hier ronde broodjes van.
6
Verdeel de broodjes over een van bakpapier voorzien bakblik en houd voldoende afstand tussen de broodjes aan. Dek af met een doek en laat nog eens 30 minuten rijzen.
7
Meng het eiwit met 2 el water. Bestrijk de broodjes voorzichtig met het mengsel en bak ze in de heteluchtoven ca. 12–15 minuten op 200 °C.
Haal ze uit de oven en laat ze onder een doek afkoelen. Zo worden de broodjes heerlijk zacht.

Geoogst in zonovergoten landschappen met zorg voor natuur en bijen: Ervaar de aromatische zoetheid van Langnese Bloemenhoning Goudhelder®
naar het product